вул. Героїв-Чорнобильців 15, місто Полтава +38 050 304 69 44 +38 066 099 88 58Пн - Пт: 09:00-21:00, Сб: 09:00-15:00
вул. Героїв-Чорнобильців 15, місто Полтава +38 050 304 69 44 +38 066 099 88 58Пн - Пт: 09:00-21:00, Сб: 09:00-15:00

Трансплантація волосся — малоінвазивна хірургічна процедура, так звана аутотранплантація волосся, яка передбачає пересадку активних волосяних фолікулів з донорських ділянок шкіри (тобто з тих ділянок шкіри, де спостерігається велике скупчення волосяних фолікулів і не пошкоджений ріст волосся). Для кожного пацієнта розраховується індивідуальна кількість графтів, виходячи з характеру втрати волосся та цілей відновлення.

Показання для трансплантації волосся:

  • Чоловіча або жіноча андрогенетична алопеція (генетична втрата волосся).
  • Травми голови, включаючи опіки та звичайні травми, що призводять до втрати волосся.
  • Хронічні захворювання або інші медичні стани, які можуть спричиняти втрату волосся в тому числі трихотилломанія та трихотілексія.
  • Втрата волосся після хіміотерапії.
  • Бажання мати більш густе волосся.
  • Корекція шрамів на шкірі голови після операцій або травм, рубцева алопеція.
  • Вроджені вади волосся або дефекти волосяних фолікулів.

Протипоказань до даної процедури доволі мало, оскільки це малотравматична процедура, а використовувані фолікули належать самому пацієнту. Це практично усуває ймовірність відторгнення волосся або розвитку інших ускладнень.
Тимчасово перенести пересадку волосся потрібно в разі появи гострого захворювання (простуда, грип) або загострення хронічного, а також жінкам, які очікують дитину.
Повністю протипоказана процедура пацієнтам з інфекційними захворюваннями шкіри , хворобами крові, онкопатологією та цукровим діабетом.

Найбільш ефективною та малотравматичною вважається пересадка волосся за методом FUЕ (Follicular Unit Extraction). Вона передбачає поштучне вилучення графтів – групи з 3-4 волосяних фолікулів – та переміщення їх в зону облисіння. При цьому на шкірі не робляться розрізи та не залишаються шрами. В результаті процедури 90-95% волосяних фолікулів успішно приживаються та пересаджене волосся росте природно, що забезпечує оптимальний косметичний ефект;

Як відбувається трансплантація волосся методом FUE?
Проходить операція у декілька етапів:

  1. Спеціалісти клініки проводять аналіз стану вашого здоров’я та волосся, для визначення оптимального плану дій, визначення кількості волосяних фолікулів, які необхідно пересадити та їх оптимальне розташування.
  2. Моделювання майбутньої лінії росту волосся, підготовка донорської ділянки.
  3. Перед початком операції проводиться місцева анестезія щоб забезпечити комфорт під час процедури.
  4. Проводиться забір донорського матеріалу, а саме трансплантатів, що складаються з декількох волосяних фолікулів. Такий забір здійснюється за допомогою механізованих апаратних інструментів – FUE-панчей, які являють собою гострі обертаючі пробійники.
  5. Підготовка ділянки для пересадки волосся. У зоні робляться мікроскопічні надрізи або проколи, в залежності від розмірів графти.
  6. Потім у надрізи або проколи поміщаються графти. Переміщення здійснюється за допомогою пінцета.
  7. Період реабілітації за індивідуально розробленим планом догляду після процедури, що забезпечить ефективну підтримку результату.

Вся операція методом FUE може зайняти близько 5-8 годин і більше (тривалість залежить від ступеня та розміру зони облисіння). Невеликі рубці зазвичай загоюються за кілька днів, а на їх місці утворюються кірочки, які відпадають приблизно через тиждень. Можливий невеликий набряк і дискомфорт після операції, але все проходить через кілька тижнів.

Як проходить реабілітація?

  • Протягом перших 10 днів трансплантоване волосся приживляється.
  • Перші 2-3 тижні відбувається активна робота фолікулів та відновлення шкіри голови. В цей період у 95% пацієнтів може проявлятись фаза шокового випадіння, що є результатом норми. Але при цьому важливо дотримуватись всіх рекомендацій лікаря!
  • Через 6-8 місяців після операції волосся повністю відросте та набере густини.
  • І вже за 9-11 місяців можна будет побачити фінальний результат!

За належного догляду та дотримання рекомендацій лікаря пересаджене волосся залишається з вами на все життя.

Реабілітація після пересадки волосся – це важливий етап, який впливає на кінцевий результат, тому надважливо дотримуватися цих рекомендацій після процедури:

  • Постопераційний догляд: У перші дні після трансплантації волосся слід строго дотримуватися рекомендацій лікаря. Волосся в зоні пересадки дуже слабке, і будь-який негативний вплив може вплинути на його приживлюваність.
  • Зниження навантаження: Під час перших 3-5 днів після операції важливо бути максимально
    обережними, щоб не пошкодити графти.
  • Уникайте фізичних навантажень і будь-яких механічних впливів на зону пересадки.
  • Випадіння волосся: Приблизно через 2 тижні після операції почнуть випадати трансплантоване
    волосся. Це абсолютно нормальний процес. Важливо пам’ятати, що ця зона буде служити відправною точкою для нового росту волосся.
  • Ріст нового волосся: Починаючи з 3-го місяця після операції, ви почнете помічати ріст нового волосся, приблизно 10%. Через 6 місяців проростає близько 50%, через 8 місяців – 70%, і кінцевий результат досягається приблизно через 12-14 місяців – 95-98%.

Leave a Reply